Slovensku industriju spašava inozemstvo

Bez autora
Apr 21 2010

Slovenska je industrija u veljači zabilježila rast novih narudžbi na inozemnim tržištima od 7,2 posto, dok su iste na domaćem tržištu pala za 2,5 posto. Prihod od prodaje na domaćem tržištu bio je veći za 0,1 posto, a na inozemnima za 4,8 posto. Na međugodišnjoj je razini prihod na domaćem tržištu bio niži za 3,7 posto, dok je na inozemnima narastao za 10,4 posto. Međugodišnji rast prihoda u slovenskoj industriji u veljači je iznosio 3 posto, a u prva dva mjeseca 4,3 posto. Nove su narudžbe u odnosu na veljaču 2009. bile veće za 12,4 posto, pri čemu su domaće narudžbe zabilježile pad od 2 posto, a inozemne rast od 15,6 posto.

Slovensku industriju spašava inozemstvoSlovenska je industrija u veljači zabilježila rast novih narudžbi na inozemnim tržištima od 7,2 posto, dok su iste na domaćem tržištu pala za 2,5 posto.

Prihod od prodaje na domaćem tržištu bio je veći za 0,1 posto, a na inozemnima za 4,8 posto. Na međugodišnjoj je razini prihod na domaćem tržištu bio niži za 3,7 posto, dok je na inozemnima narastao za 10,4 posto.

Međugodišnji rast prihoda u slovenskoj industriji u veljači je iznosio 3 posto, a u prva dva mjeseca 4,3 posto. Nove su narudžbe u odnosu na veljaču 2009. bile veće za 12,4 posto, pri čemu su domaće narudžbe zabilježile pad od 2 posto, a inozemne rast od 15,6 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik